sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Leppoisa kotoilulauantai

 
Mukava kotoilulauantai eilen. Ensin vähän siivoilin, minkä aikana karjalanpaisti sai muhia rauhassa suussasulavan mureaksi. Syksy alkaa mun ajanlaskussani kunnolla vasta silloin, kun eka karjalanpaisti on nautittu. Oma karjalanpaistini on perinteisestä hieman tuunattu versio eli se sisältää paljon erilaisia juureksia eikä se vaadi keitettyjä perunoita kaverikseen. Nyt pataan pääsi valmiiksi pilkottujen karjalanpaistilihojen lisäksi porkkanaa, punajuurta, lanttua, juuriselleriä ja sipulia. Olihan taas hyvää.

Ja kun uuni oli jo valmiiksi lämpimänä, niin pitihän taloudellisen emännän jotain muutakin uuniin pantavaa keksiä. Jotain kesäkurpitsaista, sillä jääkaapin hyllyt notkuvat kesäkurppien painosta - omaa satoa vaan riittää ja riittää. En kyllä valita, kesäkurpitsa on mainio tekosyy leipoa vaikkapa brownieseja, ja näitä browniesejahan saa syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka useammankin, koska nämähän ovat lähes tulkoon kasvisruokaa! Ja kyllähän mä niitä söinkin useamman... jösses, miten hyviä! Reseptin bongasin Elämänmakua-blogista ja se löytyy täältä. Tämä on ehkä paras brownieohje, jota olen testannut, mukaan lukien ne browniet, joita leivoin ja söin ennen kuin ryhdyin paleoruokavaliolle. No okei, äidin tekemät mokkapalat eli suklaaneliöt ovat tietysti maailman parhaita, mutta niiden jälkeen tämä resepti saattaisi päästä kakkossijalle. Miten voi viljaton, maidoton ja sokeriton leivonnainen olla noin mehukas ja ihana? Browniet nautin tummapaahtoisen, juuri pavuista jauhetun kahvin, jossa oli tilkka kauramaitoa, kanssa. Voisin kuvitella, että tämä tarjoilu maistuisi mitään erikoisruokavaliota noudattamattomillekin vieraille - taidanpa joku kerta testata.

Jälkkärin jälkkäriksi ja lauantain kunniaksi nautiskelin vielä lasin punaviiniä ja vietin omaa aikaa (miehen ollessa toisessa kaupungissa luokkakokouksessa) sohvalla pötkötellen uusimpaa musiikkilöytöäni fiilistellen: iamthemorning on maagisten kaunista, venäläistä, melodista progea, jossa kuuluvat (Wikipedian mukaan, minä en tästä ymmärrä mitään) uusklassiset vaikutteet ja jonka bongasin Spotifyn viikon suosituslistalta. Lighthouse-albumi on elämys, kannattaa tutustua mikäli proge yhtään kiinnostaa.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti