keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Mielenrauhaa

  
Syyskuu hellii aurinkoisilla ja lämpimillä päivillä ja siltikin ulkoilut ovat jääneet liian vähiin, "kun on ollut tässä vähän kaikenlaista". Eilen kuitenkin heitin selkääni repun, jonne olin pakannut kahvitermarin, kameran ja päiväkirjani, ja kävelin läpi kauniin ranta- ja metsämaiseman nauttimaan iltakahvit lähiseudun paikoista yhdellä ihanimmalla. Tunnen itseni niin onnekkaaksi saadessani asua kävelymatkan päässä näin upeista ulkoilumaastoista! Kotona otsalohkossa uhkaavasti jomotellut alkava päänsärky jäi sinne jonnekin matkan varrelle ja tähän mun lempparikahvittelupaikkaani päästyäni olo oli varsin mainio. 

Ja miten se kahvi vaan osaakin maistua ihan erityisen hyvältä, kun sen nauttii ulkona, luonnon helmassa.

Mulla oli ajatuksenani kaivaa kahvittelun jälkeen järjestelmäkamera esille ja ottaa pitkästä aikaa "kunnon" valokuvia, mutta kamera pysyi tiukasti repussa. Päiväkirjakaan ei saanut uutta täytettä sivuilleen, vaikka kotoa lähtiessä pää tulvi järjestelyä kaipaavia ajatuksia. Kävely, hapekas ulkoilma ja maiseman rauha tyynnyttivät mielen ja mieli teki vaan olla läsnä ja nauttia hiljaisuudesta ja hyvästä olosta. Kuvata ja kirjoittaa ehtisi toistekin. 

Kotiin palattuani istuin sitten päiväkirjani kanssa alas ja annoin ajatusten tulla. Ne olivat kävelyn aikana järjestyneet kuin itsestään. Kynän laski kädestään tyytyväinen ja rentoutunut ihminen. 

Kannattaa käydä vähän useammin ulkona kävelyllä. Varsinkin juuri silloin, kun ei oikein ehdi tai jaksa, koska "tässä on nyt vähän kaikenlaista hommaa". Kuten se eräs meditoimiseen liittyvä sanontakin ehdottaa: "You should sit in meditation for 20 minutes a day, unless you’re too busy. Then you should sit for an hour." Siitä tykkää niin mieli kuin kroppakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti