perjantai 16. joulukuuta 2016

Päivä 15 / December reflections 2016

Päivä 15: vuoden 2016 paras päätös / best decision of 2016


Paras päätökseni kuluvan vuoden aikana on ehdottomasti ollut osallistua Unelmakarttakirja-kurssille! Kirjoitin kurssista lyhyesti edelliseen, verkosta jo poistuneeseen blogiini, viime maaliskuussa seuraavasti:

///

Unelmakarttakirja-kurssi oli Hidasta elämää -sivuston perustajan Sanna Wikströmin vetämä verkkokurssi ja se kesti kuusi viikkoa. Seuraan Facebookissa Hidasta elämää -sivustoa ja satuin huomaamaan ilmoituksen tästä kyseisestä kurssista pian sen jälkeen kun olin vuoden vaihteessa kirjoitellut ylös ajatuksiani ja suunnitelmiani uutta, alkanutta vuotta ajatellen. Kurssin kuvaus resonoi minussa heti: kurssilla luvattiin käsitellä juuri niitä kysymyksiä, joiden pohtimisen olin asettanut tehtäväkseni. Hauska sattuma! Hetken vielä puntaroin osallistumistani, 40 euroakin on tässä elämäntilanteessa minulle ihan rahaa ja Unelmakarttakirja-kurssi kuulosti sellaiselta vähän nololta naisten hömpältä, jollaiseen minulla ei ole ollut tapana osallistua. Sitten päätin, että hitto vie, nyt luotan intuitiooni ja heittäydyn ja menen mukaan.

Onneksi luotin intuitiooni. Kurssi on tarjonnut minulle välineitä lähteä miettimään uudelta pohjalta elämääni tässä käännekohdassa, jossa pitkäaikainen sairastelu on pistänyt koko elämäni ja unelmani uusiksi.

Käytännössä kurssi eteni niin, että Sanna lähetti kurssin osallistujien sähköpostiin aina perjantaiaamuna pienen alustuksen, jossa käsiteltiin kunkin viikon aihetta eli tiettyä unelmoinnin osa-aluetta tai tulokulmaa aiheeseen tekstimuodossa. Lauantai- ja sunnuntaiaamuna postilaatikkoon kolahti sitten jokin aiheeseen liittyvä tehtävä, jonka sai tehdä omaan tahtiin silloin kun itselle parhaiten sopii. Tehtävät olivat kirjoittamista, piirtämistä/maalaamista, leikkaamista ja liimaamista sekä erilaisia meditaatioharjoituksia. Tehtävät tehtiin itse ennen kurssia hankittuun muistikirjaan, josta oli tarkoitus luoda itselle niin sanottu voimakirja, josta voisi ammentaa voimaa ja positiivisuutta sekä tukea omien unelmien toteuttamiselle kurssin jälkeenkin.

Jos kurssin keskeisimmän opin yrittäisi tiivistää sanalliseen muotoon, niin sen voisi muotoilla vaikka näin:

Unelmoinnin ideana on asettaa intentio (eli aikomus), herättää ja aktivoida tuohon unelmaan ja sen saavuttamiseen liittyvä tunne sekä elää sitten mieli ja aistit avoinna elämää eteenpäin, antaen elämälle mahdollisuus hoitaa loput. Painotus on unelmoinnissa ruumiillisena, aistimellisena, intuitiivisena, tuntevana, hetkessä läsnäolevana ja alitajuisena toimintana. Rationaalinen mieli, joka olettaa ennalta asioita sekä pyrkii kontrolloimaan itseä ja elämää näiden ennakko-oletusten pohjalta, on unelmoinnin este. Kurssilla tehtävien harjoitusten tekemisen tarkoituksena oli tulla tietoiseksi omista unelmointia rajoittavista, itseä ja elämää koskevista ennakko-oletuksista sekä harjoitella keinoja, joilla tuo intuitiivisempi, tuntevampi, läsnäolevampi ja alitajuisempi olemisemme puoli pääsee olemisessamme paremmin pinnalle.

Kun nyt lehteilin läpi tuon kurssin aikana luomani voimakirjan, niin tunne, joka jäi minuun päällimmäiseksi, oli positiivisen kupliva innostus sekä toiveikkuus ja tunne siitä, että maailma on minulle avoin ja mahdollisuuksia täynnä - tämä ei siis ollut mikään turha kurssi, ei todellakaan!

Ehkä isoin kurssin aikana tekemäni "löytö" oli joidenkin itseäni koskevien "totuuksien" ja rajoittavien uskomusten kyseenalaistuminen. Minä en olekaan pohjimmiltani sellainen kuin olen kuvitellut olevani. Olen antanut pelkojeni määritellä minua ja tekojani tietynlaiseksi, jolloin olen tullut valinneeksi elämässäni tiettyjä polkuja ja toisaalta olen sulkenut itseltäni ulos tiettyjä asioita "ei minulle mahdollisina". Kun nyt kurssin aikana kirjoittelin voimakirjaani kuvausta unelmapäivästäni tajusin, että minä kaipaan noita itseltäni kieltämiäni tai ainakin itseltäni väliaikaisesti pois sulkemiani asioita. Minun tehtäväkseni tulee nyt uskaltaa elää sellaisena minänä, jollainen todella olen. En halua ainakaan vielä kirjoittaa tästä aiheesta tänne tämän yksityiskohtaisemmin, ehkä myöhemmin on sen aika.

Ja se itse unelmakin, jota kurssilla työstin ja jonka tavoittamisen eteen olen ryhtynyt tekemään nyt töitä, liittyy vahvasti rohkeasti omana itsenäni tässä hetkessä elämiseen. Kurssilta sain välineitä tehdä arjestani sellaista, että tuo unelma tulee pieninä hetkinä minulle läsnäolevaksi jo nyt. Ja koska sitä vedämme puoleemme, mitä olemme, niin mitä enemmän muutun minäksi, joka todella olen, niin sitä enemmän voin odottaa maailman vastaavan tämän uuden minäni kutsuihin. 

 Nyt minun on vain otettava nuo saamani välineet käyttöön omassa elämässäni.

///

Voimakirjani ja kurssin opit ovat viimeisen puolen vuoden aikana jääneet paljolti muun elämän jalkoihin enkä ole jaksanut hyödyntää saamiani ajattelun välineitä omassa elämässäni, mutta olen onnellinen siitä, että minulla on tuo työkalupakki nyt hallussani, kun itsereflektiolle ja unelmien jahtaamiselle toivottavasti liikenee jatkossa enemmän aikaa ja energiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti