tiistai 13. kesäkuuta 2017

Avoimet Kylät -tapahtumassa

 
Vietettiin siipan kanssa oikein leppoisa ja hauska lauantaipäivä wanhalla autolla pitkin läheistä maaseutua kurvaillen. Facebookista bongaamani Avoimet kylät -tapahtuma toimi kimmokkeena lähteä tutustumaan paremmin läheisiin maaseutukyliin ja kirppishullu mobilistimiehenikin innostui aiheesta, kun reissuun saatiin yhdistettyä museoauton ulkoiluttaminen ja pihakirppiksillä käyminen. 

Nyt kun tuota tapahtumaa jälkeenpäin hieman googlailin, niin huomasin, että kyseessä on itse asiassa valtakunnallinen ja vuosittain toistuva tapahtuma, joka tänä vuonna, juhlittaessa Suomen 100-vuotispäivää, vain toteutettiin vähän isommassa mittakaavassa, eli se ei ollutkaan vain Kanta-Hämeen kylien oma tapahtuma, kuten ensin luulin. Ihan mahtava idea tällainen tapahtuma ja toivottavasti se sai ihmisiä liikkeelle sankoin joukoin ympäri maata tutustumaan omien lähikylien elämään. Ainakin Kanta-Hämeessä porukkaa tuntui olevan liikkeellä ihan mukavasti.

Jokaisella kylällä oli tarjolla omanlaistansa ohjelmaa ja Kanta-Hämeestäkin mukaan tapahtumaan oli ilmoittautunut kokonaista 36 kylää, joten siinäpä oli varaa valita, mihin päin auton nokan suuntaa. Koska pääsimme liikkeelle vasta puolen päivän jälkeen ja koska pihakirppistely kiinnosti, niin otimme määränpääksi Tuuloksen, jonne oli sopiva ajomatka ja jossa kirppikset näytti olevan päivän teema. Mikäpä oli aurinkoisena päivänä ajellessa ja vehreistä maalaismaisemista nauttiessa ja erityisen hauskaa oli päästä luvan kanssa ja pihakirppistelyn verukkeella tutustumaan samalla kaikkiin niihin valloittaviin vanhoihin pihapiireihin, joissa monet kirppiksistä pidettiin. Vähän meinasi taas rakkauteni wanhoja puutaloja ja viime vuosisadan alun pihapiirejä ja puutarhoita kohtaan roihahtaa liekkeihin, niin ihania koteja ihmisiltä tuolla löytyi. Ja hitsi miten mukavia ihmisiä täällä Hämeessä asuu! Liekö sitten sillä ollut osuutta asiaan, että olimme liikkeellä tuolla sympaattisella, vanhalla 30-luvun Fordillamme, mikä kertoi kiinnostuksestamme kaikkea vanhaa kohtaan, mutta löysimme itsemme pian meille ihan vieraiden ihmisten kodeista ihmettelemästä heidän rakennusprojektejaan ja kotejaan. Kirppistelyn ja sosiaaliseeraamisen lomassa poikettiin Tuulosen Kotipizzasta välillä gluteenittomat pizzat, jotka nautittiin aurinkoisen Pannujärven uimarannan laiturilla.

Kirppiksiltä ei tällä kertaa tehty mitään kuolemattomia löytöjä, jotain pientä kivaa kodin tavaraa ja remppatarviketta ja käyttövaatetta kuitenkin tarttui mukaan. Ja arviolta ehkä noin 30-luvulta peräisin oleva paloauton penkki. Kai jokaisella on hyvä olla yksi vanha paloauton penkki kotona?! 

Olipas niin hauska lauantai, että meinaan pitää silmäni vastaisen tapahtuman varalta auki myös ensi vuonna! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti