Helppoa ja vähähiilarista kokkailua spiraalileikkurilla

27.4.17


Tästä ei kokkailu paljoa helpommaksi muutu: vuollaan kasvikset nauhoiksi spiraalileikkurilla, käytetään nauhat nopeasti pannulla öljyssä, maustetaan kuten halutaan ja nakellaan lopuksi sekaan jotain proteiinipitoista (kanaa, kalaa, lihaa, katkarapuja, vuohenjuustoa, siemeniä, pähkinöitä, nyhtökauraa - mitä mieli sillä kertaa halajaa). Valmista tulee hetkessä ja pienellä vaivalla ja variaatioiden mahdollisuus on laaja.

Spiraalileikkureita on olemassa monenlaisia ja -hintaisia. Oman leikkurini, GastroMax-merkkisen, ostin Prismasta ruokakauppareissulla ajatuksella "kokeillaan nyt tätäkin, kun ei tää paljon maksakaan" muistaakseni hintaan 6.90, ja mietin, että mahtaako tällainen vaatimaton härpäke kunnolla toimiakaan, mutta niin vaan olen veistellyt monet kesäkurpitsat ja porkkanat sillä "spagetiksi" oikein sujuvasti. Laite toimii kuten kynänteroitin ja käytön jälkeen sen voi lykätä tiskikoneeseen.Perimmäinen syyni spiraalileikkurin hommaamiselle oli halu vähentää höttöhiilareiden osuutta ruokavaliossani ja kasvis"spageteilla" on helppoa korvata pastat, riisit ja perunat. Koska leikkuri on niin nopea ja näppärä käyttää, niin sillä tulee nykyään työstettyä kasviksia muihinkin ruokiin - tarvittaessa pätkin nauhoja sitten vaan lyhyemmiksi suikaleiksi, jos ruoan luonne sitä vaatii. Veitsitekniikkani on sen verran kömpelöä ja hidasta, että säästän tässä paljon aikaa, vaivaa ja energiaa. 


Spiraalileikkuri on loistokeksintö. Laiska ja väsynyt kotikokki kiittää ja suosittelee!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Me hommattiin juuri viime kesänä samanlainen ja on ollut kyllä asiansa ajava peli. Oli muuten hurjan hyvää, kun lisäsi kesällä sesongissa olleita tuoreita härkäpapuja tuon kesäkurpitsapastan joukkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta! Tuoreet härkikset ovat niin hyviä!

      Poista

Ilahdun, jos jätät jäljen käynnistäsi.